Rauniokirkon muurien jokavuotiset kunnostukset alkoivat – tänä vuonna kunnostetaan erityisesti muurien yläosaa

Pälkäneen rauniokirkon muurien kunnostukset ovat alkaneet tämän vuoden osalta. Kunnostusten aikana korvataan talven aikana pudonneet tiilet ja laastit uusilla ja täytetään muurissa mahdollisesti olevat kolot laastilla ja kiilakivillä. Tänä vuonna kunnostusta tehdään erityisesti muurien yläosaan.

Korjaukset ovat paikallisissa käsissä, sillä telineistä vastaa pälkäneläinen Eero Lotta Tampere Scaffolding Servicestä ja muurien korjaamisesta muurari Olli Käenniemi.

– Noin puolitoista kuukautta olemme varanneet aikaa tähän projektiin. Keleistä kun ei ikinä tiedä etukäteen, Käenniemi tuumaa.

Rauniokrikon muurien kunnostus alkoi alkuviikosta.

Lasikatteen rakennuslupa on parhaillaan kunnalla käsittelyssä.

– Pyydän, että työntekijät saavat täyden työrauhan – alue telineineen ja työvälineineen ovat työmaa-aluetta, ja sinne on pääsy kielletty, Pälkäneen Rauniokirkon suojeluyhdistyksen puheenjohtaja Carita Lindholm toteaa.

Nuoria mukaan

Kevään kunnostuksiin on luvassa myös nuorten työpanosta, sillä Lindholm on kysellyt mukaan myös nuorisoa.

– Toivon, että saamme nuoria mukaan hieman auttamaan muurauksen etenemistä ja samalla näkemään, kuinka tärkeää muurien vauriokorjaus on vuosittain. Mielellämme opastamme ja näytämme työtapoja nuorille, Lindholm sanoo.

Lue myös:

Rauniokirkon suurprojekti ottaa merkittäviä askeleita toteutumisen suuntaan – ”Päätimme laittaa isot pyörät pyörimään”

Yli 500 vuoden ajan Pälkäneen maamerkkinä – Rauniokirkkoa yritettiin 1800-luvulla jopa purkaa, mutta sittemmin kirkkoa on alettu kohdella arvoisellaan tavalla