Uusi kirkkokerho värittää seurakunnan kerhotarjontaa

Pälkäneen seurakunnassa aloitellaan tänä keväänä uudenlaista kerhoa: kirkkokerho kokoontuu ensimmäisen kerran sunnuntaina 21. huhtikuuta. Seurakunnan tavoitteena on, että kirkkokerhoa olisi ainakin kerran kuussa sunnuntaisin jumalanpalveluksen aikana kirkossa – tai missä jumalanpalvelusta kulloinkin vietetäänkin, joko Pälkäneellä tai Luopioisissa. Kerhoon ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset, mutta pienimmillä on hyvä olla oma aikuinen turvana mukana. Puuhaa löytyy niin alle kouluikäisille kuin koululaisillekin.

Uuden kerhon juuret löytyvät perinteistäkin perinteisemmästä pyhäkoulusta.

– Pälkäneellä lasten kanssa on aina ollut helppoa tulla kirkkoon. Täällä lapset on toivotettu iloisesti tervetulleiksi sellaisina kuin he ovat: lasten äänet ja touhutkin ovat mahtuneet mukaan yhteiseen jumalanpalvelukseen. Nyt mukaan on toivottavasti vieläkin helpompi tulla, kun lapset saavat myös ikiomaa ohjelmaa, kertoo kerhon vetämistä aloitteleva luokanopettaja Maaria Kaaja.

Kirkkokerhossa esimerkiksi leikitään, lauletaan, tutustutaan Raamatun kertomuksiin ja kirkkovuoden kulkuun, ihmetellään yhdessä Jumalaa ja maailmaa, jutellaan, näytellään, piirretään, askarrellaan ja rukoillaan. Myös kerholaisten toiveita otetaan vastaan.

Kirkkokerho alkaa kirkosta, josta alkuvirren jälkeen lähdetään kerhoon muualle samaan rakennukseen yhdessä ohjaajien kanssa. Ehtoolliselle palataan yhteiseen jumalanpalvelukseen ja kerholaiset voivat liittyä perheensä seuraan tai halutessaan tulla siunattaviksi kerho-ohjaajan kanssa. Ehtoollisen jälkeen voi jäädä kirkkosaliin tai siirtyä leikkimään lastenhuoneeseen.

Kirkkoon ja kerhoon voi tulla myös ilman vanhempiaan. Silloin kannattaa Pälkäneen kirkossa suunnata eturiviin ison kirkkonallen luo, niin ohjaaja varmasti huomaa jokaisen tulijan.

– Tiedän, miten hektistä lapsiperhearki voi nykyisin olla. Itselleni sunnuntain jumalanpalvelus on aina ollut tärkeä levähdyspaikka arjen kiireiden keskellä, sieltä on saanut voimaa tulevankin viikon koitoksiin. Toivon, että lapsemmekin voisivat kokea kirkon tutuksi paikaksi, jossa on hyvä olla – ja että lasten vanhemmat saisivat hyvin ansaitsemansa lepohetken, sanoo hoitovapaalla kerhon suunnitteluun ja ohjaamiseen satsaava Kaaja.

Kaajan lisäksi kirkkokerhon ohjaajakaartiin liittyy Päivi Salo-Pitkänen, mutta vapaaehtoisia ohjaajia mahtuu hyvin mukaan.

Seuraavan kerran kirkkokerho kokoontuu Pälkäneen kirkossa 21.4. kello 10.