Juice-musikaali herkistää ja naurattaakin välillä – Mikko Huoviala on kuin ilmetty Juice

Juice-musikaali Apianniemen kauniissa maisemissa Valkeakoskella on parasta mahdollista kesänviettoa. Musikaalissa Juicen elämää tuodaan esille pieninä annoksina musiikkiesitysten lomassa. Pääosassa on kuitenkin laulu, kuten toki esityksen nimikin antaa ymmärtää.

Näyttelijät suoriutuvat hienosti. Etenkin Mikko Huoviala on kuin ilmetty Juice kaikkine maneereineen lauluääntä myöden. Todellakin aivan kuin lavalla olisi ihka oikea Juice! Tästä tosin saatiin merkkejä jo viime kesänä Sappeen kesäteatterissa, jossa Mikko Huovialalla oli sivurooli Mikko Alatalo -musikaalissa.

Muutkin vakuuttavat. Nuorempaa Juicea esittävä Lauri Mikkola on myös hyvä. Hänkin on tuttu kasvo jo aiemmista tuotannoista aivan kuten Harri Penttilä, joka ei petä koskaan. Hän on kirkkoherrana mainio.

Tuttu nimi on myös Heidi Kirves, joka nähdään muun muassa Juicen äitinä. Hän tekee taas takuuvarmaa työtä. Leea Lepistön lauluääni menee ytimiin. Hän laulaa kauniisti monta Juicen ikivihreää kappaletta. Yksi esityksen hienoimpia vetoja on kuitenkin Natalil Lintalan esittämä Musta aurinko nousee. Siinä herkistyy yksi, jos toinenkin.

Kaiken kaikkiaan reilu parituntisesta Juice-musikaalista jää hyvä fiilis. Juicen yhteiskuntakriittinen sanoma puree myös tänä päivänä. Kesäkuun lopun esityksessä tuuli kävi mukavasti, vaikka hellettä olikin. Oma vesipullo on katsomossa hyvä olla.

Arvio: 3,5 tähteä

Suomen kesäteatteri: Juice-musikaali

  • Käsikirjoitus ja ohjaus: Heikki Paavilainen
  • Koreografia: Daniel Paul
  • Puvustus: Arja Sahno
  • Kampaukset ja maskeeraus: Pirjo Laihiala
  • Lavastus: Heino Pekkarinen
  • Äänisuunnittelu: Samuel Merisalo
  • Rooleissa: Lauri Mikkola, Mikko Huoviala, Natalil Lintala, Heidi Kirves, Leea Lepistö, Harri Penttilä, Maria Rantalankila, Oskari Penttilä
  • Orkesteri: Ali Ahmaniemi – kapellimestari, Tuomas Kesälä – koskettimet, Jyrki Telilä – kitara, Sampsa Rättäri – kitara, Teemu Broman – basso, Jimi Hautamäki – rummut

Esityksiä Apianniemen kesäteatterissa Valkeakoskella on 10.8. asti.

Juice-musikaalissa nähdään Juiceina Mikko Huoviala ja Lauri Mikkola. Kuva: Daniel Paul.
Juice-musikaalissa kuullaan hienoja lauluesityksiä laajasti. Kuva: Daniel Paul.