Ole täydellinen!

 

Ellet voi täyttää koko Jumalan lakia viimeistä piirtoa myöten, et voi saavuttaa pelastusta. Jokainen meistä tuntee välillä tehneensä väärin ja omatunto soimaa meitä. Jokainen meistä sisimmässään tietää, ettei Jumalalle kelpaa se oma suoritus lain täyttämisestä.

Jumala on kuin maallinenkin tuomari. Tuomari ei pohdi oikeudessa sitä, onko syytetty pystynyt täyttämään suurimman osan laista.

Tuomari ei selvitä onko ylinopeudesta syytetty varastanut taikka välittänyt alkoholia alaikäisille. Tuomari selvittää onko syytetty syyllistynyt sen lain rikkomiseen, mistä häntä syytetään, ja antaa tuomion sen perusteella. Jos oikeus toimisi kuten me haluaisimme Jumalan toimivan, mitä siitä tulisi?

Onneksi Jumala on kuitenkin oikeamielinen, ja antaa tuomion jokaisesta laista jota me emme pysty täydellisesti täyttämään. Jokainen meistä rikkoo käytännössä jokaista Jumalan käskyä vastaan. Jokainen laki on niin tiukka, että kukin vastaa sitä, että maratoonarin pitäisi juosta matkansa alle kymmenen sekunnin ja korkeushyppääjän olisi päästävä yli rimasta, joka killuu sadassa metrissä.

Jokaiselle meistä kuitenkin tarjotaan armahdusta tuomiosta, sillä Jumala on täyttänyt lain. Se, mikä on ihmiselle mahdotonta, on Jumalalle mahdollista. Jumala ei vain noudata omaa lakiaan, vaan täytti sen ihmistenkin puolesta.

Herra armahtaa jokaista, joka tulee Hänen eteensä pyytämään armahdusta, mutta emme me kuitenkaan pelastu sillä, että Jumala olisi epäoikeudenmukainen, vaan sillä, että Hän on kärsinyt sen rangaistuksen puolestamme, joka meidän oli määrä kärsiä täysin oikeutetusti. Kristus kuoli juuri sinun puolestasi! Jumala rakastaa meistä jokaista niin paljon, että vaikka sinä olisit ainoa ihminen, joka on rikkonut lakia, Hän olisi ollut valmis kärsimään rangaistuksesi.

Eikä Jumala ole nallekarhu johon tarraudutaan kun se on viimeinen oljenkorsi, vaan Jumala on hyvä isä, joka on kiinnostunut lastensa tekemisistä. Joka pitää huolta, ja kasvattaa lapsiaan kaikkeen siihen, mikä on oikein.

Hyvä Isäsi haluaa kuulla mitä haluat, mitä sanottavaa sinulla Hänelle on, ja Hän haluaa antaa sinulle kaikkea sitä mitä tarvitset. Jokainen ymmärtää, että jos lapsi haluaa syödä litran jäätelöä ennen ruokaa, se ei käy. Lapsen tulee syödä ensin kunnon ruokaa, ja sitten vasta saada jälkiruokaa, ja sitäkin kohtuudella.

Samoin on Herran laita. Hän ei hukuta meitä kaikkeen siihen tarpeettomaan, mitä me usein häneltä anomme, ei Hän tiputa uutta hienoa autoa taivaalta, vaikka sitä rukoilisitkin, sillä Hän tietää, ettet sinä sitä välttämättä tarvitse. Mitä välttämättä tarvitset, on vapautus tekemistäsi synneistä ja Jumalan rakkautta, ja niitä meille jaetaan määrättömästi.

Pertti Pehkonen
opiskelija