Kestävä perustus

Tänäkin kesänä rakennetaan Kangasalle monta uutta kotia. Talon rakentamisessa hyvin merkittävä vaihe on perustuksen tekeminen. Vakaan perustuksen ylle on hyvä rakentaa.

Vuorisaarnan lopussa (Matt. 7:24-29) on Jeesuksen esittämä vertaus kahdenlaisesta rakentajasta.

Toinen mies rakentaa hiekkaperustukselle rakennuksensa. Tällainen rakennus kestää auringonpaisteessa ja hyvän sään aikaan. Myrskyn tullessa perustus ei kestä ja rakennus hajoaa.

Toinen mies rakentaa sen sijaan kallioperustalle. Tällä perustalla rakennus kestää niin poutasään kuin myrskyhetketkin.

Jeesuksen opetuksen mukaan jokainen, joka kuulee hänen sanansa ja toimii niiden mukaan, on kuin järkevä mies, joka rakentaa kalliolle. Tämän opetuksen ääressä voimme huomata, että elämäänsä voi rakentaa joko kestävien arvojen ja lahjojen varaan tai sitten hetkellisten ilojen sekä kestämättömien arvojen ja asioiden varaan. Kestämättömiin arvoihin luottamisen seuraukset voivat olla hyvinkin surulliset. Tulevan sunnuntain teema onkin osuvasti: totuus ja harha.

Jumalan valtakunnan opetus perustuu profeettojen ja apostolien oppiin. Tärkein kulmakivi tuon valtakunnan perustuksessa ja opetuksessa on Jeesus Kristus. Häneen uskova saa omistaa taivaallisia, kestäviä aarteita sydämessään.

 

Lukijani, tämä kesä on minulle hyvin erilainen. Olen rakennellut siltaa täältä Kangasalan seurakunnasta tulevaan työhöni. Kangasalan seurakuntaa olen palvellut vuodesta 1991, siis noin 22 vuoden ajan.

Koko ajan olen halunnut pitää saarnoissani ja näissä hartauskirjoituksissakin esillä Kristuksen sovitustyötä. Jeesuksen veren hyvää puhuva ääni on ollut tärkein viestini. Meidän syntisten ihmisten tie Isän luo taivaaseen kulkee yhä Kristuksen ja hänen sovitustyönsä kautta (Joh. 14:6).

Tämä hartauskirjoitukseni on tällä erää viimeinen. Syyskuun alusta aloitan sairaalasielunhoidon palveluksessa Tampereella. Toki Kangasalla minua voi edelleen nähdä, sillä minun ja perheeni koti säilyy täällä. Täältä rakentuu tiemme tulevaisuuteen.

Minun on aika lämpimästi kiittää Sinua lukijani yhteisestä matkastamme. Näkemiin ja Taivaan Isän siunausta tulevaan!

 

Juha Seppälä

kappalainen

Kangasalan seurakunta