Valliuksen perhe pyöräili laskiaisriehaan

 

Tämän laskiaisen lumilla ei päästy laskemaan mäkeä.

Mika Vallius ja koko hänen perheensä muistavat vuoden 2014 laskiaissunnuntain ainakin siitä, että silloin he olivat liikkeellä ajankohtaan nähden erikoisilla kulkuvälineillä.

– Monesti on tultu tänne potkukelkoilla, mutta nyt pääsimme polkupyörillä, perheen isä kuvasi matkan tekoa MLL:n ja kappeliseurakunnan järjestämään laskiaistapahtumaan Sahalahden seurakuntatalolle.

Lunta oli tapahtuma-alueella muutamassa kasassa sen verran, että pienimmät lapset mahtuivat niissä pyöriskelemään. Muutoin tätä yleensä laskiaiseen kuuluvaa elementtiä oli maassa vain aavistuksenohut kerros.

Valliuksen perhe, vanhemmat Mika ja Piia sekä lapset, toisluokkalainen Veera ja eskaria käyvä Veikko, haki aitoa, talvisempaa laskiaistunnelmaa lauantaina Sappeen rinteiltä.

– Siellä oli hyvin lunta ja paljon ihmisiä. Pitkät jonot hisseille, Mika Vallius kertoi.

 

Ohjelmaa  kelin mukaan

Sahalahden laskiaistapahtumassa ei päästy nauttimaan liukumäkien tarjoamista kyydeistä viime vuosien runsaslumisten talvien tapaan. Myös perinteikäs moottorikelkka-ajelu jäi pois ohjelmasta keväisten kelien takia.

Laskiaiskyytien tarjoamisista vastasivat tällä kerralla islanninhevoset, jotka saivatkin askeltaa kierroksiaan taukoja pitämättä. Seurakuntatalon pihalle pysäköity Sahalahden VPK:n auto tarjosi kiinnostavaa nähtävää kaikenikäisille.

– Hepalla on menty, vielä paistetaan nuotiolla makkarat, Mika Vallius kertasi sunnuntaipäivän ohjelmaa.

Perhe sai kotiin vietäväksi makeaa herkkua, kun onni suosi hauskoissa naruarpajaisissa. Voittoina olleista liki paristakymmenestä leivonnaisesta kohdalle osui bostonkakku.

Seurakuntatalon sisällä oli myynnissä perinteistä laskiaisen herkkua, hernekeittoa ja laskiaispullia.