Heikki Penttilä voitti porkkanarieskalla oman sarjansa artesaaniruoan SM-kilpailussa – ”siltä näyttää, että kultaa tuli”

Heikki Penttilä Aitoosta nappasi voiton artesaaniruoan SM-kilpailussa omassa sarjassaan. Penttilän tilan porkkanarieska vei voiton leipomotuotteiden rieskojen ja ohuiden leipien sarjassa.

– Siltä näyttää, että voitto tuli, vastaa Heikki Penttilä perjantaina aamupäivällä puhelimeen.

Penttilä on tehnyt jatkuvaa kehittelytyötä rieskojen parissa viime vuodet, joten siinä mielessä voitto ei aivan puskista tullut. Voittajatuote on sesonkituote ja pitkään tunnettu kauppojen hyllyllä juuresrieskana, joka sisältää porkkanaa ja perunaa.

Aiemminkin Penttilä on kyseisiin kilpailuihin osallistunut, mutta tällaista pottia ei ennen ole tullut. Ensi kevään kisoihin Ahvenanmaalle Heikkilä saattaa hyvinkin osallistua.

– Jos koekeittiön pöydällä on joku kiinnostava kokeilu menossa, niin varmasti osallistun, Heikki Penttilä tuumaa.

Tiukat kriteerit

Raisiossa tällä viikolla järjestetyissä Artesaaniruoka SM 2020 -kilpailuissa oli mukana 66 yritystä ympäri Suomen. Ne kilpailivat 134 tuotteella 10 eri kategorian suomenmestaruudesta. Voittajiksi valikoitui innovatiivisia ja laadukkaita tuotteita.

– Olemme saaneet palautetta siitä, että kilpailun säännöt ovat turhankin tiukat. Mukaan päästäkseen tuotteen pitää täyttää tiukat kriteerit, mutta juuri se takaa myös laadun, kertoo Suomen Artesaaniruoka ry:n puheenjohtaja Eija Lamsijärvi.

Artesaaniruoan valmistuksessa käytettävät menetelmät ovat perinteitä kunnioittavia tapoja jalostaa ja säilyttää ruokaa. Keskeisimpiä piirteitä ovat tuotteiden valmistaminen ammattitaitoisesti käsin läpi tuotantoketjun, paikalliset tai vähintään kotimaiset raaka-aineet, joiden alkuperä on tunnettu sekä se, ettei säilöntä-, väri- ja lisäaineita käytetä.

Seuraava artesaaniruoan SM-kilpailu järjestetään Ahvenmaalla 18.–20.3.2021.

Tässä on oman sarjansa voittaja, Penttilän tilan porkkanarieska.

 

Lue lisää:

Penttilän rieskat tunnetaan maakunnassa – alku ei ollut yrittäjälle helppo

Kommentointi on suljettu.