Hämeen partiosäätiö: Entinen koulu muutetaan laajassa remontissa leiri- ja kurssikeskukseksi

Laitikkalan koulun uusi elämä

Laitikkalan koululla alkaa mittava remontti, jossa se muutetaan partiolaisten leiri- ja kurssikeskukseksi.

 

Laitikkalan entisellä koululla alkaa talven aikana suuri remontti, jossa rakennus muutetaan leiri- ja kurssikeskukseksi.

Keväällä lakkautettu koulu myytiin kesällä Hämeen partiosäätiölle, joka omistaa leirialueita ja kiinteistöjä.

– Toimialueemme keskittyy Hämeenlinnan, Lahden ja Tampereen välille. Laitikkala osuu loistavasti tämän kolmion keskelle, partiosäätiön toiminnanjohtaja Tommi Nyman sanoo.

Partiosäätiö on hakenut pitkään leiri- ja retkikäyttöön sopivaa kohdetta.

– Satavuotias kyläkoulu ja perinteikäs miljöö sopivat partiotoiminnan henkeen paljon paremmin kuin 2000-luvun uudisrakennus, Nyman sanoo.

 

Alakertaan huoneet, yläkertaan kokoustila

Entisellä koululla alkaa mittava remontti heti kun rakennusluvat ovat kunnossa. Alakerran luokkahuoneet muutetaan majoitustiloiksi. Kuuden hengen huoneisiin mahtuu majoittumaan viitisenkymmentä henkeä.

Keittiö modernisoidaan nykyaikaiseksi suurtalouskeittiöksi ja ruokailutilaa laajennetaan. 120 neliömetrin kokoinen kylmä vintti muutetaan lämpimäksi kokous- ja koulutustilaksi.

– 1990-luvun remontissa on uusittu putket ja sähkötyöt sekä tehty lisäeristystä, joten teknisesti hirsirakennus on hyvässä kunnossa. Öljylämmitys on kuitenkin tarkoitus muuttaa myöhemmin maalämmöksi, Tommi Nyman kertoo.

Leiri- ja kurssikeskus on puolen miljoonan hanke. Lakkautetusta koulusta maksettiin 204 000 euroa, ja remonttiin uppoaa noin 300 000 euroa, vaikka se tehdään osin talkoilla.

– Partiolaisten joukossa on paljon rakennusalan ammattilaisia, Nyman sanoo.

 

Kurssikeskus kaipaa nopeaa nettiyhteyttä

Kurssikeskukseen saadaan majoitustilat noin 50 hengelle ja kokoustilaa sadalle. Laitikkalassa tullaan kouluttamaan vuosittain tuhansia partiolaisia.

– Erilaiset ensiapu-, partiojohtaja- ja muut kurssit täyttävät pääosan viikonlopuista. Vapaita aikoja vuokrataan muille partion kaltaisille nuorisotoimijoille. Myös kyläyhdistys ja kyläläiset tulevat varmasti hyödyntämään tiloja, Tommi Nyman uskoo.

Partiosäätiö on jo viritellyt yhteistyötä kunnan, seurakunnan, makukylän yrittäjien ja naapuruston kanssa.

– Kyläkouluihin liittyy paljon tunnetta. Olemme iloisia, että kyläläiset ovat olleet aktiivisesti yhteydessä heti kun tieto kaupasta levisi. Me yritämme hakea palveluita läheltä ja olla mukana kehittämässä kylää. Kärkihankkeisiin kuuluvat toimivat laajakaistayhteydet.

Tommi Nyman uskoo, että Laitikkalan kurssikeskus saadaan käyttöön viimeistään syksyllä.

– Kun remontti valmistuu, kyläläiset kutsutaan koolle ja kurssikeskuksessa järjestetään avoimien ovien päivä, Nyman lupaa.

Keväällä lakkautettu kyläkoulu myytiin kesällä partiosäätiölle. Hirsirakennus on hyvässä kunnossa.

Kommentit (4)

 1. voi rähmä !

  Laitikkalan SNS:n paikallisosaston duuma ryssi taas totaalisesti, koska sekin olisi voinut ostaa kyläkoulun nimiinsä ja toimia sen jälkeen samalla tavalla kuten nykyinen omistaja.

  Vastaa
 2. Hieno homma

  No tämähän nyt kuulostaa aivan mahtavalta. Saadaan lisää toimintaa Pälkäneelle ja vanha kyläkoulu arvoiseensa käyttöön.

  Vastaa
 3. just

  Mitähän se ”SNS” olisi tuolla pytingillä tehnyt, kun kylässä on jo seurojentalo?

  Hyvä, että tulee uusia toimijoita ja uudenlaista toimintaa.

  Vastaa
 4. joo

  Jos olisivat vaikka tehneet lisää maksullisia majoitustiloja, kun kylässä pidetään runsaasti erilaisia juhlia, joihin ei ole riittävästi majoituskapasiteettia tarjolla. Niin sitten ei kenenkään tarvitsisi uhrautua ylittämään rakennusoikeuttaan tarjotakseen juhlaväelle yösijaa.

  Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>