Vapaalla Pälkäneellä: Vapaa-ajan tarjonta kootaan Kostia-areenalle syyskuun puolivälissä

Harrastemessut uudella areenalla

Pitkäjärven kunnostusyhdistyksen Veikko Hoppula, Kukkian maa- ja kotitalousnaisten Irmeli Lamberg, Luopioisten sahtiseuran Jari Hanki ja Luopioisten maamiesseuran Risto Vierikka täyttivät järjestötapaamisessa kesän tapahtumiaan yhteiskalenteriin.

Pälkäneen uuden uljaan liikunta-areenan avajaisia pääsevät ensimmäisenä juhlistamaan käyttäjät. Ennen kutsuvieraiden kilistelytilaisuutta Kostia-areenan täyttävät järjestöt.

15. syyskuuta järjestettävillä Vapaalla Pälkäneellä -messuilla esittäytyy pälkäneläinen järjestökenttä. Näyttelyosastot täyttävät tupla-areenan isomman, salibandyn tarpeisiin rakennetun hallin. Muun muassa urheiluseuran lajiesittelyt tapahtuvat parkettilattiaisessa kori- ja lentopallohallissa. Lisäksi salibandyhallin puolelle tulee esiintymislava, jossa järjestöt voivat esitellä toimintaansa. Myös näyttelyosastoista toivotaan toiminnallisia.

Osa messuosastoista levittäytyy liikuntahallin ympäristöön ja yhteiskoulun nurmikentälle. Tarvittaessa käytetään myös yhteiskoulun salia ja teatteria. Ensi kesänä valmistuvaan vapaa-ajan keskukseen kuuluu lisäksi kirjasto sekä sen vieressä oleva skeittiparkki ja toimintapuisto.

 

Edelliset messut 2014 Honkalassa

Järjestöt kokoontuivat Nuijalle viime viikolla. Pälkäne-Seuran Anna-Mari Henriksson-Helmikkala esittäytyy.

Ensimmäiset vapaa-ajan messut järjestettiin neljä vuotta sitten Aitoon Honkalassa. Tapahtuma oli erittäin onnistunut: aktiivisen kunnan monipuolinen harrastustarjonta esittäytyi kattavasti ja näyttävästi. Noin 800 kävijää kierteli osastoja ja seurasi ohjelmaa tiiviisti. Sekä kävijöiden että järjestöjen palaute oli pääosin kiittävää.

Tämänkertaisista messuista suunnitellaan tiivistä muutaman tunnin tapahtumaa. Odotettavissa on yleisöryntäys, sillä järjestöjen tarjonnan lisäksi myös uusi areena kiinnostaa aktiivisia ihmisiä pitkin maakuntaa.

Vapaalla Pälkäneelle -messut ovat järjestöille maksuttomat. Elina Heinonen kerää ilmoittautumisia elokuun puoliväliin saakka osoitteessa elina.heinonen@palkane.fi. Sisäosastojen sermiseinät rakennetaan näytteilleasettajien määrän ja tarpeen mukaan.

Messujen alla ilmestyy Sydän-Hämeen Lehden harrasteteema, jonka välissä jaetaan kunnan vapaa-ajan tarjontaan keskittyvä näyttelylehti. Järjestöt voivat tehdä lehteen itsestään esittelyjuttuja.

 

Nuijan Kyläilta 25.4.

Vapaalla Pälkäneellä -näyttelyn järjestelyt olivat yhtenä aiheena, kun järjestöväki kokoontui viikko sitten Nuijalle. Tapaaminen keräsi puoli salillista yhdistysten ja kylien aktiiveja. Järjestöjen määrästä ja voimasta kertoo se, että moni läsnä ollut edusti useampaakin yhdistystä.

Järjestötapaamisten tarkoituksena on tutustuttaa toimijoita toisiinsa ja poistaa päällekkäisyyksiä. Tulevan kesän tapahtumia merkittiin jo ajoissa kalentereihin, jotta ne eivät kilpailisi samoista kävijöistä.

Kylien puuhaväelle vastaavanlainen tilaisuus järjestetään Nuijalla keskiviikkona 25.4. kello 18–20. Kunnan ja Pirkan Helmen järjestämässä Kyläillassa pohditaan ja suunnitellaan kylien kehittämistä ja elinvoimaa. Pirkan Helmen hankeneuvoja Anna Kulmakorpi johdattaa osallistujat kyläsuunnittelusta kuntakehitykseen. Mukana myös Pirkanmaan vuoden 2015 kylän eli Kuohenmaan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kati Kamppari.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?