Roistojen jahtaamista ja iloisia aikoja

Spike Leen tuore elokuva BlacKkKlansman on monille suomalaisille ”se Jasper Pääkkösen Hollywood-elokuva”. Sen ohessa kyseessä on palkittu ja kiitelty draama afroamerikkalaisesta poliisista, joka onnistuu soluttautumaan Ku Klux Klaniin kansalaisoikeustaistelun keskellä 1970-luvun Yhdysvalloissa. Jasper Pääkkösen lisäksi pääosissa nähdään muun muassa John David Washington, Adam Driver ja Topher Grace.

Jasper Pääkkönen elokuvassa BlacKkKlansman.

BlacKkKlansman on yksi kolmesta elokuvasta, jotka kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä tuo Pälkäneelle lokakuussa.

Toisena elokuvana pyöritettävä Ihmeperhe 2 on koko perheen animaatioelokuva supersankariperheestä, joka yrittää sankarihommien ohessa saada elettyä normaalia perhe-elämää. Perheen äiti Elli Vaara – supersankarinimeltään Rajaton – palkataan pelastustöihin ja kiillottamaan supersankareiden mainetta, ja perheen isä Ilu Vaara – Herra Ihme – joutuu tositestiin eli perheen arjen pyörittäjäksi. Ennen pitkää käy kuitenkin selväksi, että vaarassa on supersankariäidin lisäksi koko perhe, ja siinä tilanteessa yllättävät avut ovat tarpeen. Suomenkielisinä ääninä elokuvassa kuullaan ensimmäisestä osasta tuttua kaartia eli muun muassa Sasu Moilasta ja Rinna Paatsoa sekä Krista Kososta ja Petteri Summasta.

Filmipyörän lokakuun kiertueelle raivasi myös tiensä suomalaiseen sielun- ja mielenmaisemaan poikkeuksellisen hyvin osunut Mielensäpahoittaja uusintanäytöksellä. Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja seuraa iäkkään miehen ja nuoren sukulaistytön maailmojen yhdistymistä. Pääosassa on Heikki Kinnunen tukenaan rivi kotimaisia kärkinimiä, kuten Elina Knihtilä, Iikka Forss, Kaisa Hela ja Sulevi Peltola. Draamakomedian käsikirjoitus on Tuomas Kyrön ja Tiina Lymin kynästä.

Elokuvat pyörivät yhteiskoulun auditoriossa 19.–21. lokakuuta.

Filmipyörän Jari Hallamaa (oikealla) tutustui Mielensäpahoittajan väkeen eli Iikka Forssiin, Tiina Lymiin ja Heikki Kinnuseen lehdistönäytöksessä. Ensi viikonloppuna Hallamaa tuo Mielensäpahoittajan toistamiseen Pälkäneelle valkokankaalla.

Seuraava leffakierros on tuomassa Pälkäneellä valkokankaalle Timo Koivusalon elokuvan Olavi Virta, Rowan Atkinsonin tähdittämän komedian Johnny English iskee jälleen ja koko perheen elokuvan Risto Reipas ja Nalle Puh.

– Selma Vilhusen elokuva Hölmö nuori sydän on haaveissa esittää Pälkäneellä itsenäisyyspäivän tienoilla, ennakoi Filmipyörän Jari Hallamaa.

Pahisten suunnitelmien vesittämiseen tarvitaan koko perhettä, vaikka se aluksi sälytetäänkin äidin venyville harteille. Kuva: Disney Pixar.

Kommentointi on suljettu.