Eino Grönin omat kappaleet siivittävät viihdetaiteilijan elämästä kertovaa näytelmää – ”Toivotaan kaunista ja lämmintä kesää”

Laulajalegenda Eino Grön on alkukesästä odottavalla mielellä. Esityksiin Sappeen Kesäteatterissa on vielä reilun kuukauden päivät, harjoituskauteen paikan päällä hieman vähemmän.

– Aina se on kiva jännitys tässä vaiheessa. Toivotaan kaunista ja lämmintä kesää, Grön toteaa.

Sappeessa nähtävän, Grönin elämästä kertovan Tango D’amoren ohjaaja Heikki Paavilainen nyökyttelee vieressä. Tango D’amore piti alun perin nähdä kesäteatterin lavalla jo kesällä 2020, mutta sitten iski koronapandemia. Esitys siirtyi ensin vuodella ja lopulta taas vuodella.

– Työryhmässä on joitakin muutoksia kahden vuoden takaiseen, sillä ihmisten aikataulut toki elävät. Korona-aikana elettiin aika järkyttäviä kuukausia, kun piti soitella ihmisille töiden peruuntumisista. Loppujen lopuksi selvisimme pahimmasta korona-ajasta hieman vähemmällä kuin monet muut. Itselleni korona-aika tuotti kaksi lastenlasta, vastikään 60 vuotta täyttänyt Paavilainen kertoo.

Grönin kevät on sujunut keikkailun merkeissä. Hän on viettänyt tuttuun tapaan paljon aikaa myös ulkomailla. Sappeen kesäteatterin miljöö on hänelle jo entuudestaan tuttu katsojana, mutta nyt hän pääsee itsekin hyppäämään lavalle.

– Mukavanoloinen ja luonnonläheinen paikka. Täällä sitä ollaan sitten kansan sylissä. Tarkoitus on viettää kesällä enemmänkin aikaa Pälkäneellä. Toki välillä täytyy pyörähtää kylillä laulelemassa, Grön kertoo hyväntuulisena kesän suunnitelmistaan.

Laulajalegenda Eino Grön toivoo, että kesästä tulee kaunis ja lämmin.

Ensi-ilta heinäkuussa

Näytöksiä on kesän aikana luvassa yhteensä 35. Ennakko on 6. heinäkuuta ja ensi-ilta 7. heinäkuuta. Viimeinen esitys nähdään sunnuntaina 21. elokuuta. Esityksen tuottaa Suomen kesäteatteri.

Heikki Paavilaisen käsikirjoittama elämäntarina viihdetaitelija-Grönistä kertoo, miten kauniin lauluäänen omaavasta reposaarelaisesta painijapojasta tulee osa suomalaisen iskelmämusiikin historiaa. Näyttämöllä nähdään laulajan uran ensihetket, joissa tärkeää osaa ovat näytelleet myös Toivo Kärki ja Junnu Vainio. Grönin omat kappaleet siivittävät näytelmässä miehen omaa elämäntarinaa.

Alkuvuodesta 83 vuotta täyttänyt Grön teki ensilevytyksensä vuonna 1958. Levyjä on sen jälkeen ilmestynyt tiuhaa tahtia, viimeisin– Muistojen laulut -kokoelmalevy – vuonna 2019. Uutta musiikkia on luvassa vielä tämän vuoden aikana.

Eino Grön ja Heikki Paavilainen kertoilivat kuulumisiaan koleana toukokuisena päivänä Pälkäneen torilla. Tunnelma oli kylmästä kelistä huolimatta lämmin.

Nuoremman Eino Grönin roolissa nähdään Sappeessa Joni Leponiemi, Einon Marjatta-vaimoa esittää Heidi Kirves. Muissa rooleissa ovat Jannastiina Hakala, Juha Pulli, Jyri Ojansivu sekä Mikko Huoviala. Tanssijoina ovat latinalaistanssin kultapari Claudia Ketonen ja Marius Toperczer-Muresan.

 

Lue myös:

Eino Grön astuu ensi kesänä Sappeen kesäteatterissa lavalle myös itse – ”asun osan kesästä Pälkäneellä”

Sappeen kesäteatterin näytökset siirtyvät kesään 2021 – ”päätös raskas, mutta ainoa oikea”

Myös Eino Grön vapautumassa Sappeessa viimein koronan otteesta – Tango D’amoren harjoitukset alkoivat