”Jokainen yrittäjä on palkitsemisen arvoinen” – katso kuvat Pälkäneen, Luopioisten ja Kuhmalahden yrittäjien leppoisasta Oktoberfest-yrittäjäjuhlasta ja palkitsemisista

Pälkäneen Vuoden yrittäjä Noora Rosberg, Luopioisten Suvi Simola ja Kuhmalahden Esa-Pekka Penttilä, jonka sijasta palkinnon vastaanotti Matti-isä.

Pälkäneen, Luopioisten ja Kuhmalahden yrittäjiä ja 40-vuotiasta Pälkäneen yrittäjäyhdistystä juhlittiin lauantaina Oktoberfestien merkeissä. Juontaja Matti Rauhalahti toivotti leppoisaan tyyliinsä vieraat tervetulleiksi niin suomeksi kuin saksaksi. Sitten alkoivat puheet ja Vuoden yrittäjät palkittiin.

– Olette innovatiivisia ja kekseliäitä, kun viime vuonna teillä oli Havaijin-matka, nyt Oktoberfest. Huolet ja happamat naamat ovat taka-alalla, sanoi Pirkanmaan yrittäjien puheenvuoron juhlaan tuonut hallituksen jäsen Miia Rajala.

Sote-alan yrittäjänä ja Vesilahden kunnanvaltuutettuna myös Rajala on saanut kokea epävarmuutta. Periksi ei anneta -mentaliteetti on auttanut eteenpäin.

– Vaikka vain jotkut pian palkitaan, jokainen yrittäjä on palkitsemisen arvoinen. Yrittäjät pitävät kunnat elinvoimaisina, tarjoavat lähipalveluja ja tuovat työtä.

Rajala myös korosti, ettei epäonnistumista pidetä enää häpeänä. Rohkeutta ja hulluutta yrittäjyys kyllä vaatii.

Kunnanjohtaja Pauliina Pikka kiitteli aktiivista vuoropuhelua paikallisten yrittäjien kanssa, minkä ansiosta yrittäjämyönteisyys on Pälkäneellä kohentunut.

Pikka totesi, että jos vuosi sitten huolestutti korona, nyt hyökkäyssota Ukrainaan. Tällä hetkellä eletään nopean inflaation ja energiakriisin aikaa. Kriisit ovat aiheuttaneet raskasta velkaantumista.

– Onneksi meillä on sitoutuneita ja ahkeria yrittäjiä, joilla on jalat maan pinnalla. Kun huomisesta emme tiedä, iloitkaamme tästä päivästä, Pikka korosti juhlijoille.

Oktoberfest huipentui lukuisiin palkitsemisiin, minkä jälkeen odotti saksalaistyylinen ilta-ateria juomineen. Tanssin vuoro oli myöhemmin.

Lue lisää:

Pälkäneen Vuoden yrittäjäksi valittu Spirraalin Noora Rosberg elää hetkessä: ”Meille on annettu lahjaksi tämä päivä”

Luopioisten Vuoden yrittäjän elämä on yhtä käsityötä – uuden idean toteuttamisesta maaliin saakka tulee huikea voittamisen fiilis

Sulkavuoressa urakoiva Kuhmalahden Vuoden yrittäjä kuvaa maaseudun arkea Youtube-videoihin ja myy polttopuita pitkälti ”rakkaudesta lajiin”