Kimmo Kivinen jalkautuu yrityksiin – aktiivisuus valttia työnhaussa

Kimmo Kivinen palasi juurilleen Kangasalle, kun hän tuli valituksi Kangasalan kaupungin työllisyyspalvelupäälliköksi. Kivisestä kaupunki on kehittynyt valtavaa tahtia, ja tekemisen meininki on kohdillaan.

– Jo nyt olen huomannut, miten hienosti yhteistyö Business Kangasalan kanssa sujuu. Tämä on erityinen vahvuus, kehuu kolme kuukautta Kangasalan kaupungin työllisyyspalvelupäällikkönä toiminut Kimmo Kivinen.

Kivinen palasi Pirkkalan vastaavasta tehtävästä Kangasalle juurilleen. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Kangasalan lukiosta 1991, ja 30-vuotisen poissaolon aikana kunnasta on tullut kaupunki.

– Tänne oli ilo tulla takaisin, ja Kangasala on kehittynyt valtavasti. Työllisyyspalveluiden näkökulmasta juuri Business Kangasala tietää ja tuntee yritysten tarpeet. Paikallinen työvoimavaranto on suuri apu, kun tarvitaan lisäkäsiä.

Kivinen jalkautuukin aktiivisesti yrityksiin, ja ottaa niiden työvoimatarpeista selvää. Avoimet työpaikat ja työvoima voidaan saada kohtaamaan entistäkin paremmin.

– Jotta voi työllistyä, kolme asiaa olisi hyvä olla kunnossa. Näitä ovat into, motivaatio ja halu oppia.

Kangasalan Tredu on paikkakunnalla vahvuus, mutta opiskelemaan ei tarvitse lähteä muutenkaan kauas. Kivisen mukaan Pirkanmaalla voi opiskella kaikkea muuta paitsi kaivosalaa ja merenkulkua.

Työllisyyspalvelupäällikkö Kimmo Kivinen toivoo kasvokkain kohtaamisten pysyvän aina digipalveluiden rinnalla. Työllisyyspalveluissakin puhaltavat monet uudet tuulet, mutta asiakkaan palveleminen on kaiken a ja o.

Kohtaaminen keskiössä

Kimmo Kivinen luottaa henkilökohtaiseen kohtaamiseen. Kangasalla työllisyyspalveluissa pyrkimys on juuri tämä: ihmistä halutaan palvella mahdollisimman hyvin, ja useimmiten kasvokkain.

– Digitalisaatio antaa hyvät mahdollisuudet kohdata myös verkossa, jos osaaminen on kunnossa. Esimerkiksi pitkien välimatkojen takia etätapaaminen voi olla varteenotettava vaihtoehto. Joillekin se sopii muutenkin hyvin.

Työtöntä työnhakijaa saattavat kalvaa epävarmuus ja riittämättömyyden tunne. Työllisyyspalveluissa omavalmentaja pyrkii hälventämään näitä tuntemuksia ja kannustaa eteenpäin.

Suhteilla on yhä paljon merkitystä töiden saamiseksi.

– Aina kannattaa kuulostella, kun liikkuu milloin missäkin. Perhevapaalla oleva vanhempi voi vaikka puistossa kuulla jonkun hyvän vinkin mahdollisesta tulevasta työstä. Tuntosarvet on hyvä pitää auki.

Kimmo Kivinen oli juuri puhumassa Pikkolan koululla työnhausta ja työhaastattelusta. Hän korostaa nuorille uskallusta olla suoraan yhteydessä yrityksiin. Tämä vaatii rohkeutta, mutta tuloksena voi hyvinkin olla työpaikka.

– Eikä kannata lannistua siitä, jos ei heti onnistu. Työnantajaan on jo ehkä tehty vaikutus seuraavaa yhteydenottoa ajatellen. Kasvot ovat voineet jäädä mieleen, Kimmo Kivinen rohkaisee.

Monilla aloilla työantajat kilpailevat hyvistä työntekijöistä. He haluavat sitouttaa hyvän tyypin, ettei tämä karkaa muualle.

– Jotta voi työllistyä, kolme asiaa olisi hyvä olla kunnossa. Näitä ovat into, motivaatio ja halu oppia, Kimmo Kivinen tähdentää.

 

Työllisyyden kuntakokeilu Kangasalla:

hyvät kokemukset, työllisyys kohentunut

koskettaa reilua 900 työtöntä työnhakijaa

10 omavalmentajaa, jotka tapaavat mahdollisimman tiiviisti työnhakijoita

koskee työttömiä ja työvoimapalvelussa olevia työnhakijoita, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan

koskee kaikkia alle 30-vuotiaita työnhakijoita

koskee kaikkia työnhakijoina olevia maahanmuuttajia ja vieraskielisiä

kokeilussa mukana 22 kuntaa Pirkanmaalta.

 

TE-palvelut-uudistus:

julkiset TE-palvelut siirtyvät kuntien vastuulle

tavoite tuoda palvelut lähemmäksi asukasta

astumassa voimaan tammikuussa 2025

valtiolla säilyy valvontavastuu

Kangasala mukana laajassa palvelustrategiaselvitystyössä

Pirkanmaalle tulee joko useampia työvoima-alueita tai yksi iso

säännölliset tapaamiset kehyskuntien kollegoiden kanssa.

Osa työllisyyspalveluiden kymmenestä omavalmentajasta ehti kuvaan mukaan. Kuvassa vasemmalta Jonna Larjo, Kati Isometsä-Ahoniemi, Anne Mattila, Sari Heikkilä, Jaana Santaharju ja toimistosihteeri Natalja Alexeeva. Taustalla työllisyyspalvelupäällikkö Kimmo Kivinen.

 

Kangasalan työllisyyspalvelut:

Kangasalan työllisyyspalveluiden asiointipiste sijaitsee Kangasalan keskustassa Osuuspankin talon kakkoskerroksessa osoitteessa Kuohunharjuntie 26. Työllisyyspalvelut ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–11 ja 12–15. Puhelinneuvonta numerossa 050 467 2345, sähköposti tyollisyyspalvelut@kangasala.fi