Reunamerkintä: Törttöily yhteinen asia, samoin välittäminen

Oli hienoa nähdä, miten ihmiset olivat lähteneet liikkeelle Pälkäneellä yhteiseen iltaan, jossa puhuttiin nuorille, vanhemmille ja kylätoimijoille. Nuorten käyttäytymisessä on syksyn mittaan ollut osin toivomisen varaa, tosin tässäkin vain pienen joukon. Suurin osa nuorista osaa käyttäytyä hyvin. Tämä tuli illassakin esille, kun bussinkuljettajat kiittelivät pälkäneläisnuoria hyvästä keskusteluyhteydestä.

Välillä nuorille on tullut tunne, ettei heitä haluta paikkoihin. Vapaus tuo aina myös vastuun. Pitää osata käyttäytyä nätisti. Kuten poliisikin ilmaisi, kyllä nuoria halutaan paikalle, kunhan he eivät sikaile.

Hienoa, että eri toimijat tulivat paikalle. Keskusteluyhteys on näinkin avattu. Tärkeintä Pälkäneelläkin on, että nuoret vanhempineen voivat hyvin. Ja mikä merkittävintä, vanhemmat tietävät, missä oma nuori menee ja kenen kanssa. Myös yhteinen perheaika on mitä tärkeintä: kuullaan ja ollaan läsnä. Tätä ei varmasti koskaan voi korostaa liiaksi.

 

Lue lisää:

Kylän toimijat pääsivät ääneen nuorten asioissa yhteisillassa – ”Jos meillä on hölmöillyt, saako tet-paikkaa?”

Poliisikin oli puhumassa nuorille ja vanhemmille yhteisillassa – ”Muista, että jo yksi isku voi tappaa äläkä koskaan jaa alastonkuvaa eteenpäin!”

Törttöily on pienen joukon aikaansaannosta – ”Ei tässä mistään ilmiöstä ole kyse”