Reipashenkinen uusi harrastus nuorisolle

Hämeen Eskadroona useine kumppaneineen järjesti 16.2. Katilan ratsutilan maisemassa Kangasalla mainion hiihtoratsastustapahtuman. Edellä nelistävä, ponteva polle ratsastajineen veti pitkällä köydellä perässään taitavaa hiihtäjää tai lumilautailijaa, joka esteiden lomitse pujotellen, kumpareikossa polviaan notkutellen, heinikollakin tasapainoillen, hyppyreistä hypähdellen pyrki vauhdissa pystyssä pysymään.

Ypäjän Hevostalouskoulussa vuosia sitten poiketessani menin mukaan hiihtoesteratsastuskisaan, kun yhdeltä ratsukolta perässähiihtäjä puuttui. Olihan se melkoista menoa ilmassa lenteleviä tieroja väistellen. Heposetkin siellä esteitä ylitteli, puomeja pudotteli.

Takana hönkivä tamma kerran sukseni kannalle tallas. Sekunniksi siinä justiinsa luisto lakkas. Mut niin ol miul hyvät vetäjät, et myös se koitos voitettii.

Toivottavasti Kangasalan kisasta jokavuotinen raikas ja raitis, edelleen täydentyvä, monisarjainen tapahtuma tehdään. Harjoittelutilaisuuksia sais talleilla pitkin talvea tarjona olla. Vetovoimaksi soveltuu hyvin myös koiravaljakko.

Mikko Kiio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?