Konsertin tuotoilla ultraäänilaite Tansaniaan

Hyvät naiset ja herrat herkisti kirkon Amazing grace -kappaleella.

Hyvät naiset ja herrat -lauluyhtye herkisti kirkon Amazing grace -kappaleella.

 Pälkäneen kirkossa kuultiin tunteita moneen suuntaan kuljettanut konsertti, kun Rainer Zeitlin päätti juhlistaa 60-vuotista elämäntaivaltaan hieman perinteisestä poikkeavin juhlamenoin.

Verisuonikirurgian erikoislääkäri ja kokoomuksen kunnanvaltuutettu Zeitlinin järjestämän hyväntekeväisyyskirkkokonsertin tuotoilla aiotaan hankkia ultraäänilaite Tansanian Itetan sairaalaan. Pienen suomalaisen keskussairaalan kokoisessa Itetan sairaalassa ultraäänilaitetta käytetään yli 500 kertaa vuodessa. Asukkaita alueella on noin 100 000, ja potilaskäyntejä vuodessa reilu 35 000.

– Sairaalan nykyinen laite on väistämättä aivan liian vanhanaikainen sairaalan tutkimustarpeisiin nähden, Zeitlin sanoi.

Opiskeluaikanaan Zeitlin oli Suomen kristillisen lääkäriseuran jäsen, ja hänen aikomuksenaan oli ryhtyä lähetyslääkäriksi.

Konsertin Zeitlin järjesti myös siitä syystä, että hän uskoo vapaasti, että meillä hyvinvointivaltion jäsenillä on varaa jakaa vaurauttamme myös vähäosaisemmille.

Aimo Kokkolan karismaattinen ääni kantoi läpi kirkon.

Aimo Kokkolan karismaattinen ääni kantoi läpi kirkon.

Tunnelmia toisista todellisuuksista

Zeitlin suunnitteli itse konsertin laulumusiikkia ja isänmaallisuutta painottavan ohjelmiston. Erityisen lähellä hänen sydäntään on Veteraanien iltahuuto, jonka liikuttavasti kirkossa esitti Korsukööri. Koskettava kappale on yksi Suomen tunnetuimmista veteraanilauluista. Viime vuonna kappale nousi jopa eräänlaiseksi mediailmiöksi, kun Linnan juhlissa veteraanien esittänyt kappale päätyi Youtubeen, josta sitä ladattiin pienessä ajassa lähes miljoona kertaa.

Aimo Kokkola aloitti osuutensa voimaannuttavalla Ystävän laululla. Kokkolan karismaattinen esiintyminen yhdessä vahvan ja dynaamisen äänenkäytön kanssa sopi erinomaisesti rytmikkäästi mielenkiintoiseen Kahden maan kansalainen -kappaleeseen ja ystävyyden ja unelmien tärkeydestä kertovaan Lähde niitylle -kappaleiseen.

Amazing grace -kappaleen aloitti Hyvät naiset ja herrat -lauluyhtyeen Noora Rosberg, jonka sensitiivisyydessään kuin toisesta todellisuudesta tuleva ääni herkisti kirkon. Kiitollisuuden, ilon ja rakkauden tunnelmissa liikuttiin kappaleessa What a Wonderful World.

 

Lohtua ja klassista laulua

Klassista laulua konsertissa edustivat Matti Huomon säestämät Anna Tamminen ja Juhajaakko Käpynen. Instrumentaalimusiikkia yleisölle tarjoilivat Kai Korteila (kitara) ja Riikka Marttila (barokkiviulu). Barokkiviulun jouset on tehty luonnonsuolesta, minkä vuoksi Tamminen joutui kesken esityksen virittämään soitintaan.

Iltapäivän viimeisen esiintymisvuoron sai Pälkäneen kirkkokuoro, joka esitti muun muassa svengaavasti sovitetun ja lohdullista sanomaa tarjoilevan Herra on minun paimeneni -kappaleen. Kappaleeseen Kesäpäivä Kangasalla pääsi mukaan myös yleisö.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?