Galleria Villa Armaassa tapaa kuninkaalliset ja karkeloivat eläimet

 Sirpa Hasan batiikki-tekniikalla ei synny kahta samanlaista kangasta.

Sirpa Hasan batiikki-tekniikalla ei synny kahta samanlaista kangasta.

Heinäkuun ajan Pikonlinnan Galleria Villa Armaassa seikkailevat satuhahmot.  Gallerian komeisiin huoneisiin ovat astuneet kuninkaat ja kuningattaret – ja torvea soittava elefantti. Kuukauden näyttely ”Väriviestejä” on batiikkitaiteilija Sirpa Hasan, koristepuuveistäjä Ritva Korhosen ja kirjankuvittaja Oivi Pelon yhteisnäyttely.

– Tämä näyttely on taas aivan omanlaisensa kokonaisuus. Näyttely tekee todella iloiseksi katsojansa. Kuvailee gallerian emäntä Auli Tikkala.

Näytteillä on Suomen batiikkitaiteilijoiden kärkinimen Sirpa Hasan batiikki-tekniikalla tehtyjä seinävaatteita ja käsinmaalattuja pisankkamunia. Hasa on opiskellut kankaiden värjäystekniikoita Indonesian Jaavalla ja Länsi-Afrikassa Ghanassa. Tämän voi helposti uskoa, kun ihastelee seinävaatteiden täyteläisen lämmintä väriloistoa. Seinävaatteita kuvittavat eläimet touhuineen.

Oivi Pelon väriviestit ovat maalauksia, joidenka aihemaailmat tuovat mieleen lapsuuden sadut. Maalausten hahmot ovat ilmeikkäitä ja taidolla piirrettyjä; kuvittajan ammattitaito kuultaa töiden perusteissa.

Ritva Korhonen on tuonut Oivi Pelon maalauksien lapsien ja Sirpa Hasan seinävaatteiden eläinten seuraksi kuninkaallisia. Korhonen on tunnettu erityisesti kuningaskaapeistaan. Vaikuttavien – ja humorististen –  kaappien lisäksi Villa Armaassa on esillä puuveistoksia ja puureliefejä sekä muutama maalauskin. Puuteosten aihemaailma jatkaa sadun linjaa: kukkametsän kätköistä kurkistelevat keijukaiset ja muu salaperäinen taikaväki. Ne kuiskivat värin ja ilon viestejä niin isommalle kuin pienemmällekin katsojalle.

Galleria Art Villa Armaassa ”Väriviestejä” -näyttely 1.–30.7 Avoinna ke–pe klo 16–19 ja la–su klo 12–18.

 

Oivi Pelon akvarellimaalaukset henkivät satukirjojen tunnelmaa.

Oivi Pelon akvarellimaalaukset henkivät satukirjojen tunnelmaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?