Nuohouskin laskuttaa tyhjästä

Pääkirjoituksessakin (SHL 16.11.) arvosteltiin lietteenkuljetusmonopolia, joka laskuttaa tyhjästä: lietekuski voi ilmoittaa portin pielessä, että tulin nyt. Vaikkei säiliössä olisi mitään tyhjennettävää, vierailusta kirjoitetaan viidenkympin lasku.

Mutta ei lietteenkuljetus ole ainoa tyhjästä rahastava monopoli. Myös nuohous toimii nykyisin samalla periaatteella.

Nuohooja kävi lyömässä mökkitien varteen lappuja, joissa ilmoitettiin, minä päivänä hän on saapumassa. Tieto ei kuitenkaan tavoittanut vuokralaisia. Vuokramökkien omistajaa ei edes yritetty tavoittaa.

Satuin kuitenkin kuulemaan, että nuohooja on tullut mökeille. Kaveri oli tehnyt yhdellä mitä nyt saikin tehtyä. Lisäksi hän kiipesi kahden muun mökin katolle, pudotti kuulan alas ja nosti ylös. Sisälle hän ei päässyt, sillä mielestäni vuokramökkeihin ei voi mennä ilman asukkaan lupaa.

192 euron lasku kolmen mökin nuohouksesta löysi hyvin postin kautta kotiin. Miksei mökkien omistajalle voida lähettää siihen samaan osoitteeseen myös ennakkoilmoitusta nuohouksesta?

Olen itse rakentanut mökkien takat ja piiput ja nuohonnut ne kolmen vuosikymmenen ajan. Minusta joudun nyt maksamaan tyhjästä.

 

Hannu Penttilä

Aitoo

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?