Valokuvataiteen kesäsirkus Luopioisten maalaismaisemassa

Arjen huoneet on kuuden nykyvalokuvataiteilijan muodostama yhteisöllinen ja sosiaalinen valokuvataideprojekti, joka valottaa tamperelaista ajankuvaa ja esittää tässä ajassa olevia ilmiöitä. Projekti kuuluu myös Valokuvakeskus Nykyajan 30-vuotisjuhlanäyttelyohjelmaan ja oli Pirkanmaan 5. triennaalin satelliittiprojekti. Luopioisten taidekesän heinäkuussa Mikkolan Navetan Jyvämakasiinissa esillä olevat ryhmän jäsenet ovat Juha Allan Ekholm, Maikki Kantola, Mirja Paljakka ja Hans Viebrock.

 

Valokuvia arjen reunoilta

Kuinka määritellä jotakin mitä elämme joka päivä, jolla ei ole varsinaista muotoa tai määriteltävissä olevia tunnusmerkkejä, mutta jonka kaikki kuitenkin tunnemme – vai tunnemmeko? Arjen huoneiden valokuvaajat tekevät kuvissaan näkyväksi tamperelaisen arjen reuna-alueita muodostaen polkuja arjen kulttuuriin.

Arjen huoneet on näkynyt viime vuoden mittaan Tampereen kaupunkitilassa sekä Galleria Huoltamolla, Galleria Koppelossa, Tampereen kaupungintalon galleriassa ja Työväenmuseo Werstaalla sekä Pispalan nykytaiteen keskus Hir vitalossa. Mukana on taiteilijoita Tampereelta, Ylöjärveltä, Kangasalta ja Turusta. Kuutta jäsentä yhdistävänä tekijänä on valokuvataiteen lisäksi vahva kuvataidepohja eri visuaalisten taiteiden alueilta sekä kiinnostus arkisiin asioihin ja ilmiöihin.

Arjen huoneet on jatkuvasti uusia näyttelykokonaisuuksia luova projekti, joka hahmottaa teemaa uusin installaatioin ja osin myös uusin kuvin. Esityksiä nähdään Tampereen lähiympäristössä ja kaupunkitiloissa vuonna 2013 teemalla Arjen huoneet – Kesäsirkus. Projektia ovat tukeneet muun muassa Pirkanmaan taidetoimikunta, TAMK sekä Valokuvakeskus Nykyaika.

 

Luopioisten taidekesään kuuluvana Arjen huoneet -näyttely avautuu yleisölle 3.7. ja se on esillä 10.8. saakka. Mikkolan Navetan jyvämakasiini on avoinna yleisölle ti–la kello 11–15.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?