Oikea suunta pidettävä

Paljon parjatut mopoilijat ovat alkuvuodesta kunnostautuneet liikenneturvallisuuden saralla. Mopoilijoita loukkaantui tieliikenteessä alkuvuoden aikana selvästi vähemmän kuin viime vuonna. Noin 270 loukkaantunutta mopoilijaa on paljon, mutta määrä on kuitenkin yli kolmanneksen pienempi kuin edellisvuonna samalla aikajaksolla. Yhtenä syynä lukujen pienenemiselle on arvioitu olevan mopokortin koulutusvaatimukset, jotka muuttuivat viime kesänä.

Kuolleiden mopoilijoiden määrä pysyi Tilastokeskuksen mukaan ennallaan alle viidessä; toisaalta mopoilijoiden ajokausi painottunee kesäkuusta eteenpäin.

Hyvä on toki muistaa, että mopoilijat eivät ole liikenteessä yksin, ja luvuissa voi yhtä hyvin näkyä autoilijoiden aiempaa suurempi mopoilijoiden huomiointi ja varominen kuin mopoilijoiden kohentuneet otteet. Joka tapauksessa nyt ollaan tiellä, jolla olisi pysyttävä jatkossakin. Tilastot ja ihmiselämät voivat muuttua radikaalisti yhden arviointivirheen seurauksena.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?