Laari on auki

Joulun ja uuden vuoden pyhinä katseet suunnataan taaksepäin. Jouluna ajatukset siirtyvät menneisiin sukupolviin ja niiden muodostamaan ketjuun, uutena vuotena katsotaan menneeseen vuoteen.

shl.fi -sivusto tarjoaa hyvät eväät paikallisen vuosikoosteen tekemiseen. Sivuille päivitetään 250–300 juttua kuukaudessa. Reilun kolmen vuoden aikana sivuille on kertynyt yli 10 000 juttua ja 35 000 valokuvaa.

Joulun ja uudenvuoden pyhien aikana laari on kaikkien vapaasti luettavana. Rekisteröitymistä tai kirjautumista ei tarvita.

Tavoitteena on, että pyhien aikaan sivuille ei päivitetä uutta sisältöä, vaan nettikin rauhoittuu aatonaattona joulutauolle. Jouluna raportoidaan ainoastaan isot uutiset. Pienissä, rauhallisissa maalaiskunnissa niitä tapahtuu onneksi harvoin.

 

Sydän-Hämeen Lehden nettisivut palkittiin jälleen tänä vuonna yksipäiväisten paikallislehtien parhaana. Edellinen paikallislehtien nettipalkinto tuli Pälkäneelle vuonna 2013.

Nettisivut päivitettiin uuteen uskoon pian marraskuussa jaetun palkinnon jälkeen. Tärkein uudistus on skaalautuvuus: jutut ja kuvat sovitetaan automaattisesti tietokoneen, tabletin ja puhelimen ruudun levyiseksi.

Uudistusta tarvittiin ennen kaikkea älypuhelinten yleistymisen vuoksi. Nykyisin suuri osa lukijoista selaa paikallisuutisiakin luurillaan. Nyt sivujen kaikki sisältö on tarjolla myös mobiilikäyttäjälle.

Jokaisen jutun yhteyteen on koottu linkkejä vastaavanlaiseen sisältöön. Tämä auttaa lukijaa uppoutumaan syvemmälle tuhansien juttujen joukossa.

Lukijalle tarjottavat linkit ovat entistä tärkeämpiä, sillä suuri osa päätyy sivuille Facebook-kaverin suosituksesta tai netin hakukoneen linkistä. Juttujen perässä tarjottavien linkkien ja vinkkien avulla tulija löytää lisää itseään kiinnostavia luettavaa.

Netin valtti on nopeuden lisäksi myös hitaus. Tämä on havaittu jälleen joulun aikaan, kun monet edellisvuosien joulujutut ovat nousseet luetuimpien joukkoon.

 

Netin uudistukset jatkuvat heti joulupyhien jälkeen. Silloin esitellään uudistettu näköislehti. Se ja muuta paikallista digisisältöä kootaan Digilään, jonka voi ladata sovelluskaupasta omaan luuriin ja tablettiin.

Uudistettu näköislehti on parhaimmillaan tabletin ruudulla. Näköislehteä on entistä helpompi lukea kaikilla muillakin vempaimilla, sillä kuvat ja tekstit avautuvat omiin ruutuihinsa.

Sydän-Hämeen Lehti toivottaa lukijoilleen hyvää joulua. Jos rauhoittumisen lomassa kokee vetoa paikallistiedon äärelle, niin nettisivut ovat avoinna osoitteessa shl.fi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?